Site pictogram Beautypolish

Handige make-up tips voor op de fiets

We doen letterlijk alles per fiets: boodschappen doen, naar werk of naar school, de kinderen ophalen, even langs die ene vriendin en ga zo maar door. We zijn hartstikke sportief en hoewel dat natuurlijk alleen maar een goed teken is, zitten er ook nadelen aan deze fietsdrang. Hoe vaak komt het bijvoorbeeld niet voor dat we doorweekt en verwaaid over komen op plaats van bestemming? We hebben het er namelijk in een regenland als Nederland niet gemakkelijk mee. Daarom hebben we een paar simpele tips voor je verzameld om toch nog enigszins charmant over te komen per fiets.

Keep it simple

Het is verstandig om je make-up zo naturel mogelijk te laten wanneer je een barre fietstocht moet doorstaan. Door regen en wind kan je make-up namelijk uitlopen of totaal anders gaan zitten. Dit betekent natuurlijk niet dat je helemaal niets op hoeft te doen. Als je wil kun je altijd een basis laagje foundation op doen met een paar slagen mascara. Zorg er wel voor dat deze mascara waterproof is, want anders kom je alsnog als een pandabeer op bestemming. Misschien bevalt deze basic look je wel zo goed dat je voortaan niets anders meer wilt! Een tipje van de sluier: doe nooit lippenstift of lipgloss buiten op op een herfstige dag. De kans dat je haren tegen je lippen aan waaien is groot: ze heb je make-up in je haar zitten en is je lippenstift/lipgloss ook nog eens uitgesmeerd. Deze lippenstift is nu extra voordelig verkrijgbaar bij Bol.com omdat je met de bol.com kortingscode op beauty producten 15% korting krijgt.

Ook leuk om te lezen:

Wimperextensions zijn dé trend dit jaar!

Neem je make-up mee

Een andere goede tip is om je make-up mee te nemen. Ga net iets eerder van huis weg zodat je op je bestemming nog tijd hebt om bij de spiegels op het toilet je make-up bij te werken. Stop meteen wat reinigingsdoekjes en wattenstaafjes of watjes in je toilettas, voor het geval de regen van je eerdere laagje een potje heeft gemaakt. Ook wanneer het niet regent kan je er alsnog verwaaid uit zien. Wind hoeft niet per se je make-up te verpesten, maar het kan wel van alles met je haar doen. Doe daarom voor je reis begint haar vast in een losse knot. Zo heb je enorm veel volume wanneer je je elastiekje uit doet als je weer binnen bent. Ook kan het helpen om een beanie of een muts op te doen of de old fashion capuchon van je jas te gebruiken.

Mobiele versie afsluiten