Mijn naam is Ilja Seitzinger, 27 jaar, import-Brabander en eigenaresse van Beautypolish. Dit is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en andere gezellige dingen. Liefs Ilja
Social Buttons
Volg mij op Bloglovin’

Follow on Bloglovin
Beautypolish

DIY || Teacup Candles

Op  een regenachtige herfstdag besloten Isolde en ik ons eens te storten op het maken van teacup candles. Ik had hier al meerdere inspirerende tutorials en foto’s van gezien, dus het moest er maar eens van komen!

Wat heb je hiervoor nodig? Uiteraard schattige theekopjes! Ik heb ze gekocht bij de kringloopwinkel en op de rommelmarkt, daar kun je makkelijk kopjes scoren voor 0,25-0,50 cent! Verder heb je lontjes nodig, onder andere te koop bij Pipoos en andere knutselwinkels. Satéprikkers en plakband zijn handig om de lontjes aan vast te maken en je hebt uiteraard kaarsvet nodig, wat je ook makkelijk kan krijgen door een grote rechte kaars in stukjes te hakken.

Het kaarsvet hebben we simpelweg in de magnetron gesmolten! In totaal heeft het zo’n 2 minuten in de magnetron gezeten, kijk tussendoor even hoe ver het vet is en roer het even door. Als het vloeibaar is, kun je het kaarsvet in de kopjes gieten! Zodra je het kaarsvet erin hebt gegoten, moet je niet meer aan het lontje zitten omdat je hem dan los zal trekken van het ijzer aan de onderkant. Wacht minimaal een uurtje voordat je ze aan steekt!

Isolde en ik vonden het erg leuk om de kaarsjes te maken! Het is niet heel moeilijk en het resultaat is super schattig. Zeker een aanrader voor herfstige herfstdagen.. Of misschien wel alvast voor de Kerst? 😉 Wat vind jij van deze kaarsjes?

37 Reacties op DIY || Teacup Candles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge